zondag 21 juni 2015

Op schoolreis naar Tivoli met de kleuters van juf Elien


Op donderdag konden we plots niet op schoolreis vertrekken. Gelukkig zijn we toch even gaan spelen in het speeltuintje tegenover onze school. Daarna hebben we nog in de zandbak gespeeld, heel veel mogen fietsen en zo was het toch een klein beetje schoolreis op school.

Op maandag gingen we samen met de derde kleuterklas op pad naar Tivoli in Mechelen. Het werd super tof, kijk maar mee! 

We mochten in een betoverd bos gaan zitten en daar las een lieve vrouw een mooi verhaal voor. Ze vertelde over Dottie de kip, die héél graag kindjes wou hebben. Wat een mooi verhaaltje ! Er kwam ook een droevig stukje voor in het verhaal...

Gelukkig was het einde heel erg mooi en vrolijk! De kip kreeg maar liefst zes kuikentjes!

 

Wie is de kip en wie is de haan? Op weg naar buiten...Met een groooote kar. Daarna kregen we van de lieve mevrouw elk een potje met kippeneten in. Wat zullen de kippen smullen!  


  
Daarna konden we ook in een kippenhok gaan. Spannend, zo dicht bij de kippen! 


Op de foto hieronder gebeurde er net iets grappig. Adnane zat al een tijdje op de houten balk. Wat hij niet wist, was dat deze Mechelse koekoek vlak naast hem zat. Toen hij naar rechts keek, sprong hij meteen recht. Op de foto zie je hem nog net weglopen. Na de schrik moest Adnane heel hard lachen, net als de andere kleutertjes. Eitjes rapen in het kippenhokDaarna speelden we nog een leuk spelletje met een grote dobbelsteen. Als de dobbelsteen op een kip valt, mag je een eitje in de emmer doen. Bij een prent van de haan sla je een beurt over. 

Onderweg kwamen we dit lieve lammetje tegen 

 Op het einde, mochten we allemaal even kennis maken met dit lieve kuikentje. 


Nog eventjes spelen in de speeltuin en dan weer op de bus! Ook de kindjes van de derde kleuterklas speelden mee met ons. Het was supertof in het Tivolipark!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten